Jobgewelt - Getuigenissen
Mensen, werk, begeleiden, oost-vlaanderen, ervaring, expertise, talent, leerplaats, delen, werkplekleren, opleiden, advies, werving, groeien, jobgewelt

Werkzoekend? Bekijk hier de vacatures en leerplaatsen of zoek direct op bedrijf.
Werkgever? Plaats hier al je actuele vacatures en leerplaatsen.


Jobgewelt.be is al enkele jaren dé pop-upsite voor werkplekleren en jobs. Jobgewelt.be blijft online tot en met 31 december 2019.
'Welt' staat voor WerkErvarings- en LeerTrajecten. Het is een initiatief van Voka en komt tot stand met steun van de Vlaamse Overheid.

GetuigenissenFons Leroy, gedelegeerd bestuurder, VDAB

"Competenties en talent zijn onze belangrijkste wapens in the war on talent die er aankomt. De verdienste van het WELT-project is dat het werkgevers en werkzoekenden via werkplekleren met elkaar verbindt."

Patrick De Meulenaere, hr-manager, CVBA Thuiszorgwinkels Midden-Vlaanderen

"Het WELT-traject bracht ons niet alleen nieuwe inzichten, maar vertaalde zich ook onmiddellijk in een belangrijke meerwaarde op de werkvloer. Wij hebben het werkplekleren ervaren als een laagdrempelige en flexibele manier die mensen de kans geeft om werkervaring op te doen. Tevens een ideaal traject om te kijken of er effectief een ‘match’ is tussen competenties/verwachtingen van de medewerker en de vooropgestelde functie. Dankzij de jobcoaches wordt deze ‘wederzijdse ontdekkingstocht’ knap begeleid en opgevolgd. Een aanrader wat ons betreft!"

Maarten De Block, zaakvoerder/sales, EntityOne, Gent

"Dankzij WELT hebben we nieuwe manieren ontdekt om nieuwe medewerkers te vinden, maar ook om het bestaand team te motiveren en beter te organiseren."

Karen Van Laere, HR, Funico, Drongen

"WELT verhoogt de kans op een job voor werkzoekenden met een beperkte werkervaring of talenkennis. Funico biedt al jaren met succes werkplekleerplaatsen aan. Sinds we een half jaar geleden ingestapt zijn in het WELT traject zijn er opnieuw 3 nieuwe collega’s opgestart via een leerwerkplek. De ondersteuning van de jobcoaches biedt daarbij een absolute meerwaarde."

Ellen Walravens, hr-manager, Somati Systems NV, Erembodegem

"Het WELT-traject zorgt ervoor dat je ervaringen binnen personeelsbeleid kan uitwisselen met bedrijven uit verschillende sectoren. Hierdoor merk je dat je vaak op dezelfde problemen botst. Het uitwisselen van ervaringen en oplossingen geeft je telkens opnieuw een boost om deze toe te passen binnen je eigen bedrijf."

Patricia Samson, diensthoofd selectie en rekrutering, Familiezorg O-Vl, Gent

"Via werkplekleren geven we mensen de kans kennis te maken met het brede werkveld van de gezinszorg. Als ze daarna in dienst komen is dit een win-win."


Regine Yvergneaux, zaakvoerder, Van Cronenburg Architectural Hardware, Gent

"De beslissing om werkplekleren te implementeren in ons bedrijf, komt er uit noodzaak om geschikte mensen te vinden. Met succes, want we hebben intussen 2 personen aangeworven die werkplekleren hebben gevolgd in ons bedrijf."

Piet D'Haeyer, managing director, Pedeo, Oudenaarde

"Ook in de 'fabriek van de toekomst', waar gefocust wordt op digitalisering en automatisering, zal de mens centraal blijven staan. Werkplekleren, leren "on the job" - in een vaak complexe omgeving - vormt een essentiële component."

Ronald Van Laerebeke, COO, IT Meetjesland, Waarschoot

"Welt opent de deur naar IBO. Hierdoor krijgt iedereen de kans om te groeien."

Pascale De Backer, bestuurder, Wyckaert Bouwonderneming, Gent

"Ons steentje bijdragen aan de samenleving is de essentie van wat we doen. Die lijn trekken we door met werkplekleren. Dit is voor ons de ideale manier om werkzoekenden een nieuwe start te geven."

logo weltlogo vokavlaamse overheid